5. toukokuuta 2015

Liikuntapäiväkirja


Sussu haastoi taannoin lukijansa pitämään liikuntapäiväkirjaa. Törmäsin Paimenlauma -blogissa myöhemmin vastaavaan haasteeseen ja muistin alkuperäisen ajatukseni ottaa Sussun haaste vastaan. Pohjatietona mainittakoon, että asumme vanhassa puutalossa, jossa meillä on oma piha käytettävissä. Siinä tulee luonnollisesti varsinkin hyvällä säällä vietettyä jonkin verran aikaa ja hoidettua pikapissatukset, näitä aikoja ei ole laskettu ulkoiluhaasteen aikoihin mukaan. Haasteen toteutusviikolle sattuikin sopivasti täysi työviikko yhdellä vapaapäivällä (maanantai), joten määrät heittänevät hieman alaspäin keskiverrosta. Pidemmittä puheitta tässä se nyt sitten tulee: kuluneen viikon ulkoilut ja liikunnat olkaa hyvä.

Maanantai
Sunnuntai oli aktiivipäivä, koska olimme issikoiden kasvattipäivillä Lohjalla koko lauman kanssa. Päivä oli pitkä ja varsinkin Uunosta huomasi aamulla, että ollaan oltu tien päällä (vaikka Uuno on ainoa, joka siellä ei tehnyt mitään). Väsyneet koirat hoitivat aamupissat omassa pihassa minun hoputtaessa ovella. Aamukahvihammasta kolotti jo! 

Iltapäivästä aktivoiduttiin suunnitelmamme mukaisesti ja lähdettiin metsään. Käytiin ensin tallaamassa koko porukalle jäljet, jonka jälkeen koirat saivat myllätä vapaana niiden vanhetessa. Jälkien vanhettua ajettiin ne ja tehtiin paimenille esineruutua. Metsässä aikaa kului 2,5h. Iltapissakin hoidettiin omassa pihassa.
= 2h 30min ulkoilua


Tiistai
Tiinalle soitettiin aamulla töistä voisiko hän mennä korvaamaan saikkuvuoroa jo klo 12. Työvuorohan hänellä olisi alkanut oikeasti klo 14 ja mulla 16.30. Hautasin ajatuksen pidemmästä yhteisestä aamulenkistä myöhään valvotun edellisen illan vuoksi ja päätin, että tänään on jos nyt ei lepopäivä niin lepoaamupäivä. Käytiin heittämässä verkkaiseen tahtiin kierros lähialueella ja törmättiin takaisin tullessa Tiinaan, joka oli menossa bussipysäkille. Arviolta tämä kierros kesti 30min (unohdin katsoa kelloa lähtiessä puoliunisena ulos). Illalla koirat kävi omassa pihassa ennen unia.
= 30min ulkoilua

Keskiviikko
Olin suunnitellut kaikkea mahtavaa koirien kanssa illaksi, mutta koska vapaa-aika on yliarvostettua jäin korvaamaan saikkuvuoroa ja olin töissä 11.30-00.00. Sen jälkeen ei yllättäen jaksanut lähteä mihinkään enää. Tiina käytti koirat päivällä lenkillä, joka oli arviolta 40min.
= 40min ulkoilua

Torstai
Vappuaatto ja aamun lenkki noin 20min korttelikierros ennen kauppaan lähtöä. Iltapäivällä ulkoiltiin tunnin verran ennen yötyövuoroja.
= 1h 20min ulkoilua

Perjantai
Yövuoron jälkeen lähdettiin metsäjärvelle koirien kanssa lenkkeilemään mun suosikkireitille.
Oltiin 1,5h reissussa ennen kuin päästiin vihdoin nukkumaan. Päivällä koirat kävi pihassa unien jälkeen ennenkuin lähdin takaisin illaksi töihin. Iltapissa myös omassa pihassa.
= 1h 30min ulkoilua


Lauantai
Aamupissa omassa pihassa ja päivällä lähdettiin metsään lenkkeilemään. Viihdyttiin 1,5h reissussa ennenkuin alkoi nälkä ja lähestyvät yövuorot painaa.
= 1h 30min ulkoilua

Sunnuntai
Tulin töistä klo 5:30 ja herätyskello soi klo 10, koska tiedossa oli taas työvuoro 11-17. Koirat kävi omassa pihassa pissalla ennen kuin lähdin ja Tiina pääsi ne käymään siinä uudestaan tullessaan töistä puolenpäivän aikaan. Ryömin kotiin viiden jälkeen kuoleman väsyneenä ja kipeänä, flunssakuume tästä ilosta nyt vielä puuttui. Tiina käytti koirat illalla puolen tunnin lenkillä.
= 30min

Yht. 8h 30min

Osui oikein ääripää kiireviikosta toteutusajankohdalle. Normaalisti väittäisin, että liikuntamäärä on vähintään tuplat tästä. Tällä viikolla ei myöskään jälkeä lukuunottamatta treenattu yhtään mitään, koska ei ollut aikaa tai jaksamista. Se on ihan ok enkä ota siitä mitään henkisiä. Oltiinhan me sunnuntaina treenaamassa Lohjalla ja lauantaina on taas tiedossa tokokoulutus, ne vaan jää tän viikon ulkopuolelle.

Mulla olisi ollut kahdeksan päivän työputki, johon olisi sisältynyt yhdeksän työvuoroa. Puhumattakaan siitä, että kaikkien rakastama ryyppyjuhla vappu osui täystyöllistämään tämän asiakaspalvelun ammattilaisen. Epäonnekseni sairastuin ja kaksi viimeistä vuoroa (maanantai ja tiistai) jäi nyt tekemättä eli meikäläinen potee sohvalla karmeaa oloa buranan ja tietokoneen kanssa. Jospa tämä olo tästä helpottaisi ja jo keskiviikkona pääsisi nauttimaan vapaapäivästä ja ulkoilusta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos että otitte osaa haasteeseen! ^^ Voiku iteki asuis omakotitalossa ja vois vaan laskee koirat irti pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me asutaan tämmösessä vanhassa tehdastyöläisten talossa, jossa on neljä asuntoa. Parasta on se, että meillä on oma sisäänkäynti ja tosiaan puolet pihasta käytettävissä. Aitoja ei vielä oo, mutta eipä nuo tuosta ekan puolen vuoden muistuttelun jälkeen harhaudu lähellekään rajaa saatikka nyt menisivät puskan läpi naapuriin. On tää aika luksusta kyllä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.