19. toukokuuta 2015

Asiaa yksinolosta

Aloitimme noin kuukausi sitten Digital Dogsitterin käytön apuna Tuiken yksinolo-ongelmiin. Ohjelman käyttö lopetti tuhoamiskäytöksen heti ensimmäisellä käyttökerralla. Tuhoaminen ei myöskään ole palannut. Sen sijaan ohjelmaa käyttäessämme selvisi, että Uuno ulvoo yksinollessaan. Uuno, joka on osannut aina olla yksin kotona ja jolla ei varmasti ole minkään valtakunnan eroahdistusta. Aika katsoa peiliin ja todeta, että taas on kurinpidossa lipsuttu. Uunon kanssa huomaa selkeästi, jos sille on antanut liikaa erivapauksia vääränlaisina hetkinä. Egoileva nilkki alkaa heti luulla itsestään liikoja, jos sille antaa siihen pienenkin mahdollisuuden. 

Tuike oli pitkän aikaa tuhoamatta täällä uudessa asunnossa ja todennäköisesti, kun metelöinti ja tuhoaminen on alkanut täällä voinemme todeta, että silloin Uunokin on alkanut ulvomaan. Otimme käyttöön DD:n myös Uunolla, mutta koska Uuno ei noudata samoja lainalaisuuksia kuin normaalit koiraeläimet se muuttuu äänekkäämmäksi, mitä enemmän kone sitä komentaa. Hyvin odotettavaa, koska sehän vain taistelee itselleen viimeistä sanaa. Uuno on nyt ollut pienellä kurikuurilla eikä ole liiemmin nauttinut suosiosta tai huomiosta viikon aikana. Kuuri alkoi, kun hän päätti paskoa sohvalle. Sen lisäksi, että kaikenlaiset etuudet ja huomio poistettiin, tyyppi myös siirtyi viettämään yksinolonsa eteinen + kylpyhuone -alueella, jossa sillä on oma häkki, jonne mennä nukkumaan. Oletettavasti sen yksinolokäytös huonontui tämän poikkeuksellisen kurikuurin alkaessa, mutta toivon sen jossain vaiheessa luovuttavan sikailun suhteen. Tuike kyllä komentaa sitä, mutta eräänä päivänä Tuiken DD oli jostain syystä mennyt pois päältä jo alkuvaiheessa yksinoloa, mutta tuhoja ei silti ollut, vaika Uunon äänitteiltä kuulikin Tuiken haukkumisen. 

Mua turhauttaa suuresti se, että nää kaksi rääpii täällä kilpaa keskenään, mutta kai tämä on asia, joka vaatii aikaa. Niin kauan, kun tuhoja ei ole kokisin silti olevani plussan puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.