22. elokuuta 2014

Vuoksi meidän huomisen


Isla ja Tuike juoksee. Kyllähän niitä odotettiinkin jo alkavaksi, varsinkin Islan kohdalla, mutta olisi se voinut nyt pihdata vielä viikon.. Ehdittiin sentään käydä ensimmäinen voittajan koe maanantaina. Upealla työskentelyllä ja neljällä nollatulla liikkeellä saatiin VOI0-tulos ja sitä enempäähän me ei edes lähdetty hakemaankaan. Lumo sen sijaan tokoili AVO1:sen, 185 pistettä, KP ja 3. sija. Paska-auspai pokkasi itselleen treeninappulat kuukaudeksi ;) 

Sunnuntaina on Etelä-Hämeen kennelpiirin tokon piirinmestaruudet. Ollaan Lumon kanssa JANKK:n joukkueessa avoimessa. Islankin piti osallistua näihin pippaloihin, joskin varakoirakkona, mutta noi juoksut nyt sotki sitten sen suunnitelman. Myös islanninkoirien tokon rotumestikset jää nyt välistä ellen sitten heittäydy todella villiksi ja vie Tuittua kisaamaan alokkaaseen. Veisin Lumon avoimeen, mutta mulla on kova toivo, että se saisi ykkösen sunnuntaina ja silloin se on TK2 ja pakkosiirto voivottelemaan ja ne liikkeet ei kyllä oo ihan hanskassa vielä. Toisaalta voisihan sitä mennä kokeilemaan, kun se on maksettukin jo. Ähhh en tiedä. Kokeiden lisäksi missataan molempien pystykorvien kanssa perinteiseksi muodostuneet tervakoskijatkot Annen luona. Lumo ei oikein arvosta muiden koirien seuraa enää, joten sitä on aika turha viedä sinne riitaa haastamaan. Ehkä mennään kuokkimaan muuten vaan ihanien ihmisten seuraan ilman koiria.

Kiva nyt hyppyyttää aiheesta toiseen, mutta äskeisten kahvivajeiden tilalle on nyt muutaman kupin jälkeen pamahtanut pieni overdosetärinä, joten ei kykene järkevään ajatteluun. Islan juoksuväli oli nyt rapiat 6kk, joka on valitettavasti kamalan lyhyt, mutta sopi tähän väliin hirveen hyvin, koska Islalla on tarkoitus teettää yksi pentue ja se pentue pitää tehdä ennen ensi kesää. Näistä juoksuista ei ole energiaa eikä halua vielä pentuja tehdä, joten siksi toivottiin niiden alkavan pian, että Isla ehtii juosta vielä yhden kerran ennen ensi kesää. Ja näin ollen, kun juoksut nyt alkoivat seuraavia odotellaan ensi keväälle, maaliskuulle itseasiassa ja sehän tarkoittaa, että pentupalleroita odotellaan tolle maailman ihanimmalle tyypille jossain huhtikuun ja kesäkuun välissä. Ei ole todellista <3 

Tyyppihän on siis tällä hetkellä TK1 TK2 Vongoivan Drifa, mutta kova toive olisi, että silloin hän olisi jo MVA TK1 TK2 Vongoivan Drifa. Tokovaliota tuskin ehditään siihen mennessä hosumaan, mutta ehkä sen jälkeen sitten semmoisia haaveita. Islahan on nyt yhtä sertiä vajaa muotovalio, korkannut voittajaluokan ja toiveissa olisi se yksi VOI1 saada ennen pentuprokkista. Hää on luonnetestattu pistein 142 ja laukausvarmaksi todettu. C/C lonkat, 0/0 kyynerät ja polvet, silmät terveet, selkä on tarkoitus kuvata ennen pentuja, sydän kuunnella ja silmät peilata uudemman kerran. Isla on sytytelty lampaille onnistuneesti, harrastaa intohimoisen tokoilun lisäksi jälkeä aktiivisesti, hakua, rally-tokoa ja aksaa epäaktiivisesti. Islan emällä on kaksi pentuetta, joista toisesta meillä on kotona kasvamassa toi Tuittupää (se seinänpurkugeeni tulee isästä, joka on teidän onneksenne eri kuin Islalla), Islan kolmella siskolla on myös pentueet ja siinä yksi syy, miksi tämä jää Hipsun ainoaksi pentueeksi. Linjan pelastamisesta ei siis ole kyse vaan siitä, että Isla on upea koira, ainut laatuaan ja mielestäni ja myös monen muun mielestä, ehdottomasti yhden pentueen arvoinen. Urosvalintoja on nyt useampi, kaksi ylitse muiden, mutta niistä kerron lisää tuonnempana. Peruajatuksena kuitenkin olisi saada hyvällä moottorilla varustettuja, kauniita ja rodunomaisia islantilaisia. Islanninlammaskoirat ei ole jakaantuneet näyttö- ja käyttölinjaan ja voin iloksenne todeta, että nämä kaksi ominaisuutta eivät sulje toisiaan pois. Voit saada kauniin ja tyypikkään, näyttelyissä menestyvän koiran, josta saa myös hyvän harrastekoiran. Jos olet ollut kovin ihastunut Islaan, niin tässä olisi nyt sauma saada oma hipsueläin 2.0 kotiinsa. Yhteydenotot ja kysymykset saa osoittaa sähköpostitse tai kommenttilaatikkoon ja niihin vastailen oikein mielelläni. Spesifimmät yhteydenotot tyylillä "pentu kiinnostaa" kannattaa laittaa mailiin, niin päästään keskustelemaan sitten kunnolla. Kysymykset voi huoletta pommittaa kommenttiboksiin näkyville, niin sieltä uudetkin kyselijät löytävät sitten vastaukset. Isla ottaa vastaan myös vierailijoita, fanipostia ja herkkulähetyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.