26. syyskuuta 2013

MEJÄ-koulutus


Sunnuntaipäivä vietettiin Lempäälässä Lumon kasvattajan järkkäämillä OG-koulutuspäivillä, joidenka aiheena tällä kertaa mejä eli siis verijälki. Ensin päästiin katsomaan kuinka Kaisa, meidän kouluttaja ajoi Lorun kanssa tekemänsä jäljen ja sitten päästiin tekemään omat jäljet koirille. 

Verijäljessähän ideana on, että koira oppisi jäljestämään haavoittunutta eläintä maastossa, joten luonnollisesti jäljen tekemiseen käytettiin verta. Aloitettiin merkkaamalla aloituskohta ja tallaamalla makaus, jonka päällä myös verestettiin sieni. Tästä lähdettiin etenemään suoraan eteenpäin ja tehtiin kulma oikealla, johon toinen makaus. Kokoajan veristä sientä vedetään perässä ja makauksille töpötellään vähän enemmän verta sienestä. Taas suoraa janaa ja seuraava kulma oikealle, johon makaus. Suoraa janaa ja loppuun kaato eli paikka, jonne verta ja poron sorkka sekä mahdolliset palkat.

Kaikki kolme pääsi ajamaan jäljen ja islantilaiset suoriutui ihan täydellisesti. Lumolla meinas kesken alkaa keskittyminen herpaantua ja hetken se näytti unohtaneen, mitä olikaan tekemässä, mutta kyllä se sitten siitä jatkoi, kun muistutteli vähän. Pakkasessa odottelee veripullo ja peuran sorkka eli eiköhän me lähdetä uudestaankin ajamaan verijälkeä ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.